Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2020-10-06

'Mimosvit' vesela i šarmantna pjesma Joze Mikulića!

Rasplesano, zabavno, zaraznog refrena. Tim se riječima najkraće može predstaviti pjesma 'Mimosvit', novog imena na sceni, Jozo Mikulić.

Njegove tekstove i pjesme, kroz rušenje stereotipa i pop izvedbu, prožima stil, mjesto odrastanja i duh Hercegovine. Da je riječ o svestranom momku potvrđuje i činjenica da piše tekstove i sklada glazbu, a svira ukulele, gitaru, klavijature i bubnjeve.

Veseli i uvijek nasmijani Jozo, tako se i ovoga puta našao u ulozi autora glazbe i teksta, ali i aranžmana zajedno sa Markom Karačićem i Jure Brekalom. Produkciju potpisuju Jozo Mikulić i Saša Karabatak.

'Ovom pjesmom i spotom na šaljiv način želio sam prikazati svoj karakter, porijeklo i identitet. Moj dosadašnji život i način razmišljanja, odrastanje i školovanje. Mladima želim poručiti da je potrebno ozbiljno i na vrijeme pristupati školskim obavezama i poslu, bez obzira na iskušenja mladenačkog života, a sve s ciljem osiguravanja kvalitetnijeg života u kasnijim godinama.
Također, ovom pjesmom želio sam doprinijeti glazbenoj umjetnosti općenito i razvoju pop glazbe u Hercegovini.

Ideja za ovu pjesmu, pala mi je kao s neba nakon što sam se 2018. ispisao sa Građevinskog fakulteta u Mostaru, tražio sam životnu svrhu i materiju kojom se želim baviti. Nakon dvomjesečnog razdoblja, izučavajući glazbenu produkciju i sve njene elemente, napravio sam beat u programu i ispisao tekst u doslovno pet minuta. Pjesma je stajala neko vrijeme, točnije godinu i pol dana, do kraja 2019. godine, kada sam je odlučio studijski snimiti.

Tako sam jednom prilikom susreo dvojicu kolega iz rock banda Not Jane iz Širokog Brijega, Marka Karačića i Juru Brekala, a oni su mi pomogli napraviti aranžman. Upoznali su me s nekim tamošnjim glazbenicima, te smo snimili audio.', kazao je Jozo

Cijelu priču, prati i iznimno veselo video izdanje, snimano u mjestu Kočerin, gdje Jozo i živi, pa su u video, uključeni, prijatelji i susjedi.

Uz mnoštvo zabave i dobre energije na snimanju, uz puno smiješnih scena i razigrane djece, uspjeli su u onome što je i zamišljeno. U dobrom svijetlu prikazati hercegovački identitet, ali i da se i tamo može napraviti dobar glazbeni proizvod.

Naslov pjesme dolazi iz hercegovačkog žargona. Kada je netko „mimosvit“, to znači da odstupa od uobičajenih normi. „Nije ko ostali svit“, poseban je i ne slijedi klasični primjer, kao ni pravila, pokušavajući nešto promijeniti.

'U pjesmi sam napisao da nisam „mimosvit“, nego da sam samo „taki“ rođen, želeći kazati da sam pozitivnog razmišljanja i pristupa životu.', zaključio je Jozo

'Mimosvit' pogledajte na YouTube kanalu Hit Records Official - https://youtu.be/3tygQqpsm4w

Autor glazbe: Jozo Mikulić
Autor teksta: Jozo Mikulić
Autori aranžmana: Jure Brekalo/Marko Karačić/Jozo Mikulić
Glazbeni producent: Saša Karabatak/Jozo Mikulić
Tonski snimatelj: Adis Sarić
Redatelj: Danijel Ćavar/Slaven Ćavar
Scenarist: Ivan Mikulić
Foto: Josipa Čerkez

Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
  1. IVAN ZAK - MILION

    IVAN ZAK - MILION  





  2. MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI

    MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI  





  3. DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS

    DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS  





  4. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

    ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  





  5. PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA

    PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA  





  6. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

    KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA





  7. BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO

    BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO  





  8. KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA

    KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA  





  9. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

    HALID BEŠLIĆ - BEST OF  





  10. ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

    ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM





Top 10 najprodavanijih
No event in the calendar
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T