Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Datum objave: 2010-06-01

Otvoren Dječji tjedan

Osijek, 1. lipnja 2010. – Festival Dječji tjedan "Zeko i potočić" u organizaciji Gradskog radija Osijek te uz uz podršku velikog broja sponzora otvorio je vrata svim posjetiteljima koji će od 1. do 6. lipnja moći uživati u bogatom programu. U gradu će na tjedan dana zavladati pravo malo dječje carstvo u kojem će svi događaji biti namijenjeni zabavi i razvijanju kreativnosti prvenstveno kod djece. Festival je pokrenut u spomen na velikog hrvatskog skladatelja Branka Mihanovića, a razvio se iz Dječjeg festivala koji se održava od 2008. godine te je ove godine po prvi puta pretvoren u Tjedan s nizom događaja čiji je cilj kroz zabavu i igru poticati umjetnički i kreativni razvoj djece i mladeži. Ideja Festivala od prvog dana bila je da djeca ne pjevaju dječje pjesme, već poput odraslih, visoko producirane pjesme. Inicijator Dječjeg tjedna je Gradski radio Osijek, a svoju podršku projektu dali su predsjednik RH Ivo Josipović, gradonačelnik grada Osijeka Krešimir Bubalo, župan Osječko- baranjske županije Vladimir Šišljagić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te Zaklada „Hrvatska za djecu".
"Pokretanjem Dječjeg tjedna željeli smo doprinijeti razvoju svih umjetničkih obilika dječje kreativnosti i pokazati da kroz pjevanje, ples, različite radionice i druženje djeca imaju priliku naučiti nešto novo o sebi, ali i o svijetu koji ih okružuje. Njegovanje umjetničkog izražaja u mladosti iznimno je bitno za daljnji razvoj i odgoj te se nadamo što većem odazivu građana kako bi svi zajedno sudjelovali u razvijanju talenta kod najmlađih". rekao je Renato Lukić, direktor Dječjeg tjedna i Gradskog radija Osijek.
Projekt su od početka podržali PLIVA kao glavni pokrovitelj te sponzori Hypo Alpe-Adria-banka, Profil, Konikom, Vodovod-Osijek, Podravka, H1 Telekom, Kraš, Hrvatska pošta, Nogometna akademija Davora Šukera, Millenium promocija i Novelti Millenium. Dječji tjedan bit će obilježen mnogobrojnim sadržajima za djecu i mladež kao što su predstave Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, besplatne promocije crtanih filmova, likovne radionice, gostovanja dječjih pisaca, dječji KUD-ovi, dječje plesne skupine, glazbeni program Antonije Šole, cirkus te drugi sadržaji čiji je glavni cilj zabaviti najmlađe. Vrhunac Dječjeg tjedna obilježit će finalna večer 6. lipnja 2010. kada će se u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Osijeku održati već tradicionalni Dječji festival.
Arhiva novosti
LOGIN
Prijavi se ili registriraj
Avatar
Niste registrirani ?!

Registriraj se na newsletter ...ovdje

Zaboravljena lozinka? - Zaboravljeno korisničko ime?

Username
Password
Zapamti me
Top 10 najprodavanijih
 1. IVAN ZAK - MILION

  IVAN ZAK - MILION  

 2. MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI

  MARKO KUTLIĆ - U KAPI TVOJE LJUBAVI  

 3. DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS

  DAVID TEMELKOV - DIŠEM ZA NAS  

 4. ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI

  ZORICA KONDŽA - LIVE LISINSKI  

 5. PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA

  PRLJAVO KAZALIŠTE - ANTOLOGIJA  

 6. KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

  KLAPA RIŠPET - REĆI ĆEŠ MI FALA

 7. BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO

  BORIS ROGOZNICA - IZGUBLJENO / NAĐENO  

 8. KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA

  KRISTIJAN RAHIMOVSKI - STOPALA  

 9. HALID BEŠLIĆ - BEST OF

  HALID BEŠLIĆ - BEST OF  

 10. ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

  ŽELJKO KRUŠLIN & LATINO - LJUBAV.COM

Top 10 najprodavanijih
© 2010, Hit Records d.o.o | Design & developement by Apertemedia d.o.o T